MassPack
MassPack

Som distribuidors de bosses de paper i altres materials impresos.

Comptem amb professionals amb una àmplia experiència en el sector de les arts gràfiques.

 

Et donarem una atenció personalitzada i l'assessorament

tècnic, per tal d'oferir el producte adequat a la teva necessitat.

Bossa reutilitzable

Aquesta designació correspon a bosses adaptades inicialment a la norma UNE-53942 de la Unió Europea, que posteriorment també a diferents normatives nacionals. El producte resultant actualment és reutilitzable, reciclable i ecològic. Estan fabricades amb polietilè provinent del reciclatge en la proporció requerida. Són de capacitats més grans i gràcies a l'increment del gruix i la millora de la tècnica del termo-soldat, tenen una aplicació fàcilment adaptable a diverses servituds. D'aquesta forma, tots junts col·laborem en la reducció del consum de forma important.
Consulteu-nos i us facilitarem les informacions i certificacions tècniques que us puguin ser d'interès.

Bossa biodegradable

Aquesta línia de producte està elaborada amb matèria primera provinent de processos de transformació de fibra vegetal. La matèria resultant té característiques mecàniques molt similars al polietilè i és 100% compostable.
Utilitzant doncs aquesta matèria i combinant amb un volum de capacitat inferior obtenim unes bosses per un nombre limitat d'usos, biodegradables i compostables.
Consulteu-nos i us facilitarem les informacions i certificacions tècniques que us puguin ser d'interès.

Bosses E-comerce

Són sobres amb solapa adhesiva, sense plec.

El material és bicolor, completament opac i altament resistent. Es comercialitzen en 4 gruixos de material a partir de 60 micres i en 10 mides diferents. Entre aquestes mides es troba l'estàndard de missatgeria rapida.
La impressió es pot fer en quadricromia o tintes directes fins a 8.

L'adhesiu de la solapa és inviolable. També es pot oferir en adhesiu removible per altres aplicacions.

Bosses de plàstic reciclat per la compra

La normativa espanyola obliga a utilitzar matèria primera que contingui un 70% de material reciclat i un gruix mínim de 50 micres per assegurar la reutilització. Complint aquests dos requisits, l'establiment no està obligat a cobrar-les als seus clients. Es tracta doncs de fer-ne un ús més racional per preservar el medi ambient. Estan permeses.

"La bossa de plàstic és un objecte quotidià utilitzat per transportar petites quantitats de mercaderies. Va ser introduïda en l'ús domèstic a la dècada del 1970 i ràpidament es van popularitzar, especialment a través de la seva distribució gratuïta als supermercats i botigues. També són una de les formes més comunes d'empaquetar les escombraries domèstiques i, mitjançant la seva decoració amb els símbols de les marques, constitueixen una forma barata de publicitat per a les botigues que les distribueixen. Les bosses de plàstic poden estar fetes de polietilè de baixa densitat, polietilè lineal, polietilè d'alta densitat o de polipropilè, polímers de plàstic no biodegradable, amb gruix variable entre 18 i 30 micròmetres."
Això ha evolucionat molt en poc temps. L'impacte que ha tingut en el medi ambient, la gran quantitat de bosses consumides ens ha portat a haver de reduir l'ús. En els darrers anys s'hi han imposat normatives que només les permeten amb uns paràmetres que assegurin un ús repetit en diverses ocasions. No estan permeses les mides petites i gruixos de material lleugers, per assegura-ne la reutilització. Tampoc està permesa la distribució sense cost pel client final.

La normativa actual vigent a Andorra, la podeu consultar més avall.
No obstant amb unes determinades característiques estan permeses per sectors i zones en les quals el paper no pugui substituir-les.
Nosaltres en podem subministrar fabricacions de bosses aplicant la normativa vigent. Si creieu que és el vostre cas, consulteu-nos i us donarem la informació i explicacions que preciseu.

En referencia a les bosses de plàstic

Andorra està situada en un entorn natural de muntanya, en el que es fa imprescindible una integració sostenible entre el desenvolupament i el paisatge.

 

En aquest context, els responsables polítics d’Andorra, van aprovar el 19 de desembre de 2004, la Llei de residus basada en les directives europees vigents que ja apuntaven en aquesta direcció.

En el marc de l’aplicació d’aquesta llei, el passat 19 de novembre de 2013, es va iniciar l’aplicació del Reglament per al foment de l’ús de bosses reutilitzables.

 

 

Les bosses de plàstic reutilitzable estan elaborades amb un material plàstic de major resistència capaç de suportar un mínim de 15 usos demostrables gracies a estar certificades.

 

Les bosses biodegradables i oxobiodegradables, no compleixen aquesta normativa.

 

És important verificar amb l’empresa proveïdora les condicions legals de les bosses de material plàstic reutilitzable, donat que aquesta normativa vigent a Andorra, no és d’aplicació obligada a altres països.

A partir d’aquesta data, els comerços d’alimentació han de cobrar qualsevol bossa que es distribueixi i els altres establiments poden distribuir bosses reutilitzables cobrant o be donar-les gratuïtament.

 

Entendre bé aquets requeriments tècnics ens permeten aconsellar la millor opció per al seu establiment. Masspack selecciona només fabricants degudament certificats.

 

 

DARRERA ACTUALITZACIÓ

 

22 de maig de 2017

El Ministeri de Medi Ambient del Govern d'Andorra, ha fet pública una actualització de la reglamentació andorrana en l'ús de bosses de plàstic i les normes d'ús a partir del novembre 2017.

 

En aquest enllaç trobareu el comunicat.

 

 

En resum, la bossa de polietilè esta permesa, amb el respecte d'aquests requisits.